Mořský okoun na sladko-kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun na sladko-kyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Kompot ananasový |
150 g | Kompot mandarinkový |
1 kg | Okoun - filety |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 242,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kompot ananasový, Kompot mandarinkový, Olej sezamový, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun na sladko-kyselo postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté filety osušíme, zakapeme citronovu šťávou, vložíme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách 4 minuty. Filety osolíme a opepříme, poté vyjmeme, uchováme v teple. |
2 | Cibulky očistíme, oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na olej po filetech. Cibulku restujeme 3 minuty, přidáme nastrouhaný zázvor. |
3 | Všechno ovoce necháme okapat (ananasovou šťávu uchováme), vložíme k cibulce, osolíme, opepříme, zalijeme ananasovou šťávou a vývarem. Vmícháme rajský protlak, dle potřeby dochutíme, přidáme chilli omáčku a vše ještě povaříme 6 minut. |
4 | Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.