Bramborové oplatky s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové oplatky s uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15255 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Kopr čerstvý |
100 g | Losos uzený |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 610,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Losos uzený, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové oplatky s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme, vmícháme vejce, trochu krupice, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
2 | Oplatkovač (vaflovač) rozehřejeme a vymastíme olejem. Do každého dílu vložíme malou porci těsta, oplatkovač uzavřeme, pečeme asi 4 minuty. Upečeme přibližně 20 ks oplatek, ty vyjmeme a uchováme teplé v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Na polovinu bramborových oplatek dáme kopeček zakysané smetany a tenký plátek lososa. Přikryjeme zbylými oplatkami, ozdobíme snítkou kopru. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Oplatky můžeme upéct i na pánvi.