Šampaňská pěna s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šampaňská pěna s ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15257 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
70 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
125 g | Maliny |
1 ks | Máta |
125 g | Ostružiny |
150 ml | Pomerančová šťáva |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno šumivé (sekt) |
4 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 305,2mg |
Draslík | 220,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 584,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 470,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Maliny, Máta, Ostružiny, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šampaňská pěna s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy. |
2 | Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni. |
3 | Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny. |
4 | Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem. |
5 | Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme použít i jiné lesní ovoce.