Irský angreštový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Irský angreštový dort
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15258 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
720 ml | Angrešt |
50 g | Cukr krupice |
250 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Whisky |
1 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 160,9mg |
Draslík | 216,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Whisky, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Irský angreštový dort postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm. |
2 | Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh. |
3 | Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát. |
5 | Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem. |
Poznámka
Servírujeme vychladlý. Použijeme kompotovaný angrešt.