Brambory pečené na cibulce (šťouchané) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené na cibulce (šťouchané)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1526 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 639,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory pečené na cibulce (šťouchané) postup přípravy receptu:
1 | Omyté, oloupané brambory překrájíme na menší kousky, zalijeme je vlažnou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. |
3 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v pánvi na tuku osmahneme dorůžova. Na cibuli vložíme rozšťouchané brambory, rozetřeme je po celé ploše a v troubě je krátce zapečeme. |
4 | Opečené brambory pomocí lžíce vykrajujeme do tvaru noků. |