Recept

Dvoubarevný koláč s mascarpone

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15260

Ingredience

225 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Maliny
250 g Mascarpone
250 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
400 g Ostružiny
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
14% Sacharidy 52 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 35 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dvoubarevný koláč s mascarpone postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.

4

Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept