Recept

Rybízová bublanina s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15262

Ingredience

210 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mandle mleté
350 g Mouka polohrubá
180 g Máslo čerstvé
500 g Rybíz červený
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
16% Sacharidy 58 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 76 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rybízová bublanina s krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce.

2

Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, promícháme s mletými mandlemi a přidáme k našlehané pěně.

3

Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, navrch rozdělíme rybíz. 2 žloutky rozšleháme 30 g cukru ve smetaně. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do žloutkové smetany, nalijeme na rybíz.

4

Bublaninu pečeme asi 40 minut v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept