Rybízová bublanina s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová bublanina s krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15262 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
210 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mandle mleté |
180 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka polohrubá |
500 g | Rybíz červený |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 190,8mg |
Draslík | 399,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Rybíz červený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová bublanina s krémem postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce. |
2 | Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, promícháme s mletými mandlemi a přidáme k našlehané pěně. |
3 | Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, navrch rozdělíme rybíz. 2 žloutky rozšleháme 30 g cukru ve smetaně. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do žloutkové smetany, nalijeme na rybíz. |
4 | Bublaninu pečeme asi 40 minut v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.