Recept

Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15264
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
200 g Karotka baby
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 980kJ
4% Sacharidy 15 g
55% Tuky 41 g
25% Sodík 505 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chřest zapékaný s mrkví a šunkou postup přípravy receptu:

1

Karotky očistíme, na každé ponecháme kousek natě. Chřest oloupeme, omyjeme. Obojí zvolna vaříme v osolené vodě se lžící másla přibližně 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat.

2

Karotku s chřestem naskládáme do vymaštěné zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným zbylým máslem.

3

V zakysané smetaně rozmícháme žloutky, za stálého míchání směs prohřejeme do zhoustnutí - ale nevaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu.

4

Zeleninu zalijeme omáčkou, krátce zapečeme v troubě pod grilem.

5

Pokrm podáváme posypaný na kostičky nakrájenou šunkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept