Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15265 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
2 ks | Cibule |
500 g | Hlíva ústřičná |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Kukuřice cukrová nakládaná, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. |
2 | Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve. |
3 | Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici. |
4 | Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme. |
5 | Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky. |
Poznámka
Servírujeme vlažné.