Plněné čekankové puky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné čekankové puky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15272 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
100 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sherry brandy, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné čekankové puky postup přípravy receptu:
1 | Žervé do hladka rozmícháme s nasekanými ořechy, petrželkou a lžící sherry. Pokud bude krém příliš hustý, přidáme trochu vody. |
2 | Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme. Na každý list dále lžíci sýrového krému, ozdobíme jádry ořechů a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Zdravé