Salát z nopalitos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z nopalitos
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15275 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 ks | Koriandr čerstvý |
120 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Koriandr čerstvý, Ocet jablečný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z nopalitos postup přípravy receptu:
1 | Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut. |
2 | Papriku překrojíme, vyndáme semena, položíme řezem dolů do pánve, grilujeme na sucho, až bude slupka černá. Vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit. |
3 | V menší pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky česneku a smažíme, až začnou zlátnout. Děrovanou naběračkou je přendáme do mísy, olej ochucený česnekem slijeme, odložíme aby vychladl. |
4 | Do mísy přidáme plátky červené cibule a zalijeme octem. Papriku vyndáme ze sáčku, oloupeme, dužinu pokrájíme na proužky a přidáme do mísy. |
5 | Nopalitos necháme okapat, vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme česnekovým olejem. Promícháme, uložíme do chladu. |
6 | Podáváme posypané nasekaným koriandrem. Jako příloha se nejvíc hodí křehký chléb. |
Poznámka
Servírujeme studené. Nopalitos jsou proužky pikantních nakládaných kaktusových listů. Můžeme nahradit zelenými fazolkami nebo nakládanými feferonkami tzv. beraními rohy.