Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15275
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1 ks Koriandr čerstvý
120 ml Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 257kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 3 g
13% Sodík 258 mg
2% Bílkoviny 1 g

Salát z nopalitos postup přípravy receptu:

1

Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut.

2

Papriku překrojíme, vyndáme semena, položíme řezem dolů do pánve, grilujeme na sucho, až bude slupka černá. Vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.

3

V menší pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky česneku a smažíme, až začnou zlátnout. Děrovanou naběračkou je přendáme do mísy, olej ochucený česnekem slijeme, odložíme aby vychladl.

4

Do mísy přidáme plátky červené cibule a zalijeme octem. Papriku vyndáme ze sáčku, oloupeme, dužinu pokrájíme na proužky a přidáme do mísy.

5

Nopalitos necháme okapat, vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme česnekovým olejem. Promícháme, uložíme do chladu.

6

Podáváme posypané nasekaným koriandrem. Jako příloha se nejvíc hodí křehký chléb.

Poznámka

Servírujeme studené. Nopalitos jsou proužky pikantních nakládaných kaktusových listů. Můžeme nahradit zelenými fazolkami nebo nakládanými feferonkami tzv. beraními rohy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept