Lilkové pyré s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové pyré s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15279 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín římský |
2 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 463,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín římský, Lilek, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové pyré s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. |
3 | V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut. |
4 | Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Pyré můžeme podávat teplé i studené. |