Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15280

Ingredience

Zálivka
0,5 kávová lžička Anýz mletý
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
6 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Čajotový salát
1 ks Cibule
2 ks Kaštany jedlé
2 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
7% Sacharidy 26 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 62 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čajotový salát postup přípravy receptu:

1

Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme vychladnout.

2

Rajčata spaříme horkou vodou, po 3 minutách je přendáme do studené vody, slijeme, oloupeme a nakrájíme na klínky.

3

Zálivku připravíme smícháním všech přísad v šejkru nebo ve sklenici s víčkem.

4

Čajoty nakrájíme na klínky, vložíme do mísy s rajčaty a jemně pokrájenou cibulí. Přelijeme zálivkou, podáváme ozdobené proužky čerstvého červeného a zeleného čili.

5

Podáváme samotný nebo jako příloha k rybím i kuřecím jídlům.

Poznámka

Servírujeme studené. Čajoty mají tvar hrušky, chutnají jako trpké zelené jablko nebo vodní kaštan. Tím ho lze v pokrmu nahradit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz