Dušené jehněčí kotlety s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí kotlety s cibulí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
75 g | Hrozinky |
8 ks | Jehněčí kotlety |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 132,9mg |
Draslík | 984,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrozinky, Jehněčí kotlety, Kmín římský, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí kotlety s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět ve výpeku. Osolíme, opepříme, okořeníme skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a cayenským pepřem. Zalijeme vývarem, krátce povaříme. Vložíme opečené kotlety. |
3 | Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.