Ovocný salát s citronovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s citronovým sirupem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15285 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Broskve |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
400 g | Jahody zahradní |
1 ks | Meloun cukrový |
1 ks | Pomeranče |
4 ks | Švestky |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 426,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomeranče, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s citronovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru. |
2 | Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky. |
3 | Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.