Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15286

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Sleď čerstvý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Víno portské
100 ml Vývar rybí
6 polévková lžíce Zakysaná smetana
0,5 šálek Šalvěj čerstvá
3 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 108kJ
12% Sacharidy 42 g
62% Tuky 47 g
10% Sodík 197 mg
67% Bílkoviny 38 g

Sledi na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme.

4

Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept