Sledi na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi na šalvěji
Sledi na šalvěji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 šálek | Šalvěj čerstvá |
600 g | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno portské |
100 ml | Vývar rybí |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 338,8mg |
Draslík | 889,7mg |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 15,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Mandle, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme. |
2 | Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme. |
4 | Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.