Pestrá těstovinová hnízda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá těstovinová hnízda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15287 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Fazolky mražené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 569,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky mražené, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá těstovinová hnízda postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme, necháme okapat. |
2 | Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky, krátce povaříme v menším množství vody. Očištěné fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu krátce podusíme na horkém oleji, zalijeme 50 ml vývaru a necháme svařit. |
3 | Rozpustíme máslo, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a zbylý vývar. Za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátu. |
4 | Špagety promícháme s omáčkou, upravíme jako hnízda na talíře a navrch urovnáme zeleninu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.