Sopaipillas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sopaipillas
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15288 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 25,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sopaipillas postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Zapracujeme tuk, až se ze směsi stane drobenka, postupně přidáváme tolik vody, aby vzniklo těsto. |
2 | Zabalíme do fólie, necháme hodinu stát. |
3 | Z poloviny těsta vyválíme tenký čtverec, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7,5 cm. Odložíme, stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, smažíme čtverce těsta z obou stran, až zezlátnou. Vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku. |
5 | Všechny usmažené sopaipillas upravíme na velkou mísu, pokapeme medem a posypeme skořicí. |
6 | Podáváme teplé s crème fraiche nebo hustou tučnou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Med můžeme nahradit skořicovým cukrem.