Recept

Mandlový pudink s vaječným krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15291

Ingredience

275 g Cukr krupice
475 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
6 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
1 balení Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 659kJ
14% Sacharidy 49 g
25% Tuky 18 g
6% Sodík 122 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mandlový pudink s vaječným krémem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.

3

Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.

4

Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept