Krabí burger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí burger
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibule |
250 g | Jogurt bílý |
0,3 šálek | Kopr čerstvý |
650 g | Krabí maso mražené |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 317,4mg |
Draslík | 688,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Ocet jablečný, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Smetana 12% (konzumní), Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí burger postup přípravy receptu:
1 | Krabí maso rozmrazíme, nahrubo rozsekáme. |
2 | Papriku očistíme, zbavíme zrníček, mrkev s celerem a cibulí oloupeme, vše nakrájíme na kostičky. |
3 | Maso, zeleninu a jedno vejce prohněteme, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a citronový pepř. Vše řádně promícháme, vytvoříme karbanátky. Vložíme na pánev s rozpáleným tukem, karbanátky osmažíme z každé strany 5 minut. V době smažení smícháme smetanu s jogurtem. |
4 | Kopr opláchneme, osušíme, nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme. Zbylá vejce rozklepneme do vroucí octové vody a 4 minuty pošírujeme. |
5 | Hotové karbanátky rozložíme na talíře, na každý položíme pošírované vejce, ozdobíme smetanovou zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.