Platýz s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz s okurkou
Platýz s okurkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 hrst | Máta |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Platýz - filety |
4 ks | Šalotka |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr mletý, Máta, Okurka salátová, Platýz - filety, Šalotka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme uvnitř i vně. Pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme tuk, ryby a osmažíme po obou stranách po 6 minutách. |
2 | Jogurt smícháme se smetanou, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou šalotku. Poté přidáme očištěné, nastrouhané okurky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření a koriandr. |
3 | Hotové ryby servírujeme na talíři, každou ozdobíme kostičkami slaniny a obložíme mátou. |
4 | Jogurtovou směs podáváme zvlášť v miskách. |