Hrušky plněné gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky plněné gorgonzolou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15296 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Hrušky |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 201,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky plněné gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a řezné plochy potřeme citronovou šťávou. Do misky vložíme máslo, gorgonzolu, přilijeme smetanu a vše vyšleháme do pěny. Směsí naplníme půlky hrušek zdobičkou. |
2 | Hrušky rozdělíme na talíře po dvou půlkách, posypeme nasekanými ořechy a podáváme. |