Jednoduchý recept

Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 153
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

40 g Cibule
500 g Hovězí maso přední
400 g Kosti hovězí řídké
70 g Máslo čerstvé
0,3 g Muškátový květ
20 g Petržel - nať
15 g Polévkové koření
140 g Pšeničná krupice
25 g Sůl
80 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
59% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky postup přípravy receptu:

1

Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.

2

Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.

3

Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.

4

Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.

Poznámka

Máslo čerstvé: na vídeňské noky Vejce slepičí: (2ks) na vídeňské noky Květ mletý: na vídeňské noky Krupice: na vídeňské noky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept