Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 153 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
400 g | Kosti hovězí řídké |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 g | Muškátový květ |
20 g | Petržel - nať |
15 g | Polévkové koření |
140 g | Pšeničná krupice |
25 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 104,4mg |
Draslík | 294,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové koření, Pšeničná krupice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky postup přípravy receptu:
1 | Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout. |
3 | Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme. |
4 | Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání. |
Poznámka
Máslo čerstvé: na vídeňské noky Vejce slepičí: (2ks) na vídeňské noky Květ mletý: na vídeňské noky Krupice: na vídeňské noky