Hovězí medailonky s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí medailonky s paprikou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 164,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí medailonky s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut. |
2 | Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme. |
3 | Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme. |
4 | Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou. |
5 | Ihned podáváme. |