Recept

Hovězí medailonky s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15305
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
2 kávová lžička Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
12% Sacharidy 42 g
33% Tuky 25 g
37% Sodík 740 mg
70% Bílkoviny 39 g

Hovězí medailonky s paprikou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut.

2

Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme.

3

Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme.

4

Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept