Masové kuličky s krémovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky s krémovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené ve slupce |
2 krajíc | Chléb toastový |
2 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 213,1mg |
Draslík | 543,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 629,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Chléb toastový, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. |
2 | Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka. |
3 | Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme. |
4 | Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme. |