Jednoduchý recept

Masové kuličky s krémovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15306
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory vařené ve slupce
2 krajíc Chléb toastový
2 kávová lžička Hořčice
1 ks Kopr čerstvý
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso pečené
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
9% Sacharidy 33 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 297 mg
27% Bílkoviny 15 g

Masové kuličky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.

2

Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

3

Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.

4

Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept