Recept

Makarony s fetou a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15307
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
200 g Máslo čerstvé
700 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Máta
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 špetka Skořice mletá
3 polévková lžíce Solamyl
500 g Špagety, Makarony
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Feta
60 g Sýr Parmezán
5 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,648 kcal
Kilojoule 6 894kJ
32% Sacharidy 117 g
135% Tuky 101 g
45% Sodík 907 mg
101% Bílkoviny 57 g

Makarony s fetou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.

2

Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.

3

Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept