Bageta Mediterraneo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bageta Mediterraneo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15308 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Olivy černé |
4 ks | Rajčata |
0,3 ks | Salát hlávkový |
50 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 320,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Rajčata, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Salát hlávkový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bageta Mediterraneo postup přípravy receptu:
1 | Bagetu rozkrojíme na 4 stejné díly a podélně je rozpůlíme. Řezné plochy potřeme olejem a opečeme na pánvi dozlatova. |
2 | Česnek oloupeme a potřeme jím opečené strany bagety. Posypeme rozdrcenými lístky tymiánu a obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy salátu. Posypeme nasekanými olivami a obložíme vždy 2 plátky parmské šunky. Vše ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a přikryjeme horní půlkou bagety. |