Vepřová pečeně se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15310 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Citrony |
150 g | Majonéza |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 720,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu. |
2 | Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka. |
3 | Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem. |
4 | Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu. |
5 | Zelenou omáčku podáváme zvlášť. |