Recept

Vepřová pečeně se zelenou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15310
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Citrony
150 g Majonéza
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1000 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
1% Sacharidy 5 g
82% Tuky 61 g
18% Sodík 368 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřová pečeně se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.

2

Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.

3

Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.

4

Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.

5

Zelenou omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept