Recept

Platýz v pivním těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15314

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
500 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
6% Sacharidy 22 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 336 mg
54% Bílkoviny 30 g

Platýz v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků.

2

Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava.

3

Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu.

4

Podáváme s bramborovým salátem s jablky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept