Platýz v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 527,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Platýz - filety, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava. |
3 | Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu. |
4 | Podáváme s bramborovým salátem s jablky. |