Recept

Těstovinový nákyp s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15316

Ingredience

500 g Houby čerstvé
300 g Kuřecí maso uzené
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny čtyřvaječné
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 072kJ
18% Sacharidy 65 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 578 mg
53% Bílkoviny 30 g

Těstovinový nákyp s houbami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.

2

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.

3

Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.

4

Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept