Recept

Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15317
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
200 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
700 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
3% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
35% Sodík 700 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.

2

Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.

3

Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept