Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15319 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Křen |
350 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
60 g | Tuk rostlinný |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 105,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 8,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrášek mražený, Křen, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Pažitka, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty. |
3 | Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků. |
4 | Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut. |
5 | Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou. |