Bramborové krokety pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové krokety pečené
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1532 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Pšeničná krupice |
15 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 341,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové krokety pečené postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme. |
2 | Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout. |
3 | Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme. |
4 | S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě. |