Recept

Mramorový koláč s mandlovým likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15320

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
30 g Kakao - prášek
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
75 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
50 g Solamyl
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
16% Sacharidy 56 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 57 mg
12% Bílkoviny 7 g

Mramorový koláč s mandlovým likérem postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem.

2

Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Poznámka

Pokud koláč budou jíst děti, nahradíme likér pomerančovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept