Mramorový koláč s mandlovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorový koláč s mandlovým likérem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15320 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
30 g | Kakao - prášek |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
250 g | Máslo čerstvé |
75 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
50 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 164,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorový koláč s mandlovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem. |
2 | Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout. |
3 | Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem. |
Poznámka
Pokud koláč budou jíst děti, nahradíme likér pomerančovou šťávou.