Celerovo-hrušková polévka s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-hrušková polévka s párkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15322 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
125 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
8 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 446,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hrušky, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Párky jemné, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo-hrušková polévka s párkem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké. |
2 | Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké. |
3 | Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu. |
4 | Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme. |
5 | Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme. |