Recept

Celerovo-hrušková polévka s párkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15322
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
125 ml Citronová šťáva
2 ks Hrušky
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
8 ks Párky jemné
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
900 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
5% Sacharidy 18 g
49% Tuky 37 g
42% Sodík 844 mg
31% Bílkoviny 17 g

Celerovo-hrušková polévka s párkem postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké.

2

Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké.

3

Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu.

4

Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme.

5

Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept