Recept

Jablkové bábovičky z mandlového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15326

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
4 ks Jablka
50 g Mandle mleté
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
145 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
21% Sacharidy 76 g
52% Tuky 39 g
4% Sodík 82 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jablkové bábovičky z mandlového těsta postup přípravy receptu:

1

Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout.

2

Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu.

3

Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut.

4

Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept