Jednoduchý recept

Dýně v surovém cukru

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15330
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

350 g Cukr třtinový
1 ks Dýně
1 kávová lžička Hřebíček
200 ml Jogurt bílý smetanový
1 ks Máta
8 ks Skořice celá
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
37% Sacharidy 134 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 29 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dýně v surovém cukru postup přípravy receptu:

1

Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem.

2

Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice.

3

Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila.

4

Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept