Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15331

Ingredience

225 g Cukr krupice
175 g Kokos sušený
50 g Mandle
750 ml Mléko plnotučné
1 ks Pomerančová kůra
1 ks Skořice celá
175 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
16% Sacharidy 59 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 68 mg
24% Bílkoviny 13 g

Kokosový krém postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme cukr, vodu, skořici a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Přidáme kokos a vaříme ještě 5 minut, občas promícháme. Když směs trochu zhoustne, přilijeme mléko, odstraníme skořici a sejmeme z ohně.

2

Vejce ušleháme do pěny, postupně zašleháváme kokosovou směs, pak přendáme do čistého hrnce. Vaříme na mírném plameni za stálého míchání, až ze směsi vznikne hustý krém. Necháme vychladnout a uložíme do chladu.

3

Těsně před podáváním ušleháme smetanu. Krém rozdělíme do misek, ozdobíme šlehačkou, sekanými mandlemi, pomerančovou kůrou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept