Broskvová marmeláda s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová marmeláda s pomeranči
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15332 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 300,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová marmeláda s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. |
2 | Omytou meduňku (10 lístků) nasekáme. Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme a z obou plodů vymačkáme šťávu. Vše přidáme do hrnce s broskvemi a promícháme. |
3 | Vsypeme želírovací cukr a vše za stálého míchání vaříme 3 minuty. Marmeládu ihned plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 5 minut obrátíme dnem vzhůru. |
Poznámka
Použijeme cukr 2:1. Rozpis je na 4 sklenice o obsahu 200ml.