Recept

Fazolky v kořeněném nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 15336

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1000 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
3 ks Kopr čerstvý
250 ml Ocet vinný
3 ks Saturejka
40 g Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 408kJ
6% Sacharidy 21 g
2% Tuky 2 g
78% Sodík 2 g
6% Bílkoviny 3 g

Fazolky v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.

2

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.

3

Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.

4

Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept