Fazolky v kořeněném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky v kořeněném nálevu
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15336 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1000 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
3 ks | Kopr čerstvý |
250 ml | Ocet vinný |
3 ks | Saturejka |
40 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 415,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hořčičné semínko, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Fazolky v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme. |
3 | Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut. |
4 | Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout. |