Opilý plantain - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý plantain
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15337 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ks | Banány |
50 g | Cukr třtinový |
50 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 489,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr třtinový, Mandle, Pomeranče, Rum, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý plantain postup přípravy receptu:
1 | Plantainy oloupeme a rozřízneme podélně napůl. Vložíme do mělké zapékací nádoby, poklademe plátky másla, polijeme rumem a pomerančovou šťávou. |
2 | V míse smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici a surový cukr. Směsí zasypeme plantainy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, až plantainy změknou a cukr se rozpustí. Lupínky mandlí opražíme nasucho v pánvi se silným dnem. |
3 | Plantainy podáváme v miskách, polité omáčkou a posypané opraženými mandlemi. Zvlášť můžeme podávát s créme fraiche nebo smetanou. |
Poznámka
Místo plantainů můžeme použít banány.